1979 Solo-optredens (Bruintje Beer)

Mijn zelfgemaakte promotiefoto (bij mij thuis in de erker, door Dick Kalk) werd vaak gebruikt in de krant. Zo ook bij dit concertje. Het was in café Bruintje Beer in Alkmaar. Een lekkere bruine kroeg met gemoedelijk luisterend publiek.
Mijn moeder stuurde regelmatig krantenknipseltjes op naar Friesland waar mijn opa en oma woonden. Pake en Beppe moet ik zeggen. Beppe had een stem. Weliswaar wat ouder en niet hydra geschoold, maar zuiver en hoog… heel hoog… 
“Kind, als je hoog kunt zingen, dan kun je pas góed zingen!”, was haar motto.
Ik heb op de oude cassettebandjes ontelbare opnamen van haar gevonden. Die maakte ze zelf m.b.v. een draagbare cassetterecorder. Ze zong het ene liedje na het ander, allemaal uit Bundel van Johannes de Heer. Daar ruist langs de wolken, Voorwaarts Christenstrijders, De Heilige Stad, dat genre. Maar ze zong ook In de autobussekaartje… tenminste… dat is wat ik versta. Ik heb geen idee wat dat voor liedje is, jullie wel?

Beppe Siep Heeringa – Bakker

Pake was een vrolijke man vol humor. Met pretogen. Vooral als ie een borreltje op had. Ik moest dat soms stiekem voor ‘m inschenken:
“Niks tegen Beppe zeggen hè?!”
Ik vond het raar. Zo’n piepklein glaasje! Wat had je daar nou aan! Dus ik schonk als klein kind borreltjes in voor Pake en zag verbaasd hoe hij steeds vrolijker werd en gek ging praten.

De krantenknipsels die mijn moeder vol trots stuurde werden gretig gelezen en doorgegeven aan ooms en tantes.
Die Hanneke! Se kin sa moai sjonge!
Toen Pake het stukje over mijn optreden in Bruintje Beer zag heeft hij er met balpen snorharen op getekend. Dat was zijn versie van Bruintje Beer. Ik heb het helaas niet meer, maar zie het nog wel voor me. Het zag er ongeveer zo uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *